lunes, 4 de marzo de 2019

El Comte Viquèrfol entra a l'església

Hi va haver una època en la seva vida que el Comte Viquèrfol era molt i molt creient. De petit el pare Gurrí va fer d'instructor del jove infant i li va transmetre totes les pors, grans i petites, a tot i a tots, que caracteritzaven una bona educació cristiana i santa. El Comte Viquèrfol escoltava embadalit les històries de la Història Sagrada, els passatges bíblics, les ensenyances dels profetes, les vides de sants i santes. El pare Gurrí li va ensenyar també la superioritat d'ell i els seus sobre la resta del món, a defensar lo seu sobre totes les coses, a pensar que Déu era d'ell i només d'ell. El pare Gurrí també li explicava històries dels seus viatges de peregrinatge a països que el Comte Viquèrfol desconeixia. Eren viatges sants, plens de coneixences de persones santes, a llocs plens de gents d'estudi i saviesa que eren els autors dels millors llibres que mai s'havien escrit. Eren viatges on el pare Gurrí explicava que s'havia de fer de la virtut un valor, que ell havia d'èsser mirall on les pobres gents es miressin per sentir admiració. Què Deu havia posat el món a disposició de les persones de qualitat per que fossin els seus capataços a la terra. Que tots eren fills de Deu, però que hi havien alguns més fills de Deu que uns altres.
I així havia estat la infantesa del Comte Viquèrfol i aquestes ensenyances li van acompanyar fins que un dia es va avorrir d'elles i les va canviar per unes altres, tot i que externament hi seguia fent professió de fe i obligava als seus súbdits a fer-ho.
I perquè va perdre aquesta fe en les ensenyances del sant pare Gurrí?
No hi va haver cap fenomen especial. Un dia va volver visitar una església nova. Havien tirat la vella avall i van fer una nova. El Comte Viquèrfol tindria poc més de trenta anys. Va passar a cavall pels voltants i la va mirar amb estranyesa. Va entrar dintre. Va sortir. Va entrar. Va donar unes voltes amb el cavall.
- I com és... això?
- És la moda que ve d'Italia, senyor.
- D'Italia.
Així va perdre la fe en Deu i la va guanyar en allò que en deien Italia.
I no li va anar gaire millor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario