martes, 21 de octubre de 2014

El jove Josué

No nos gusta en exceso recopilar textos en otros idiomas, pero en esta ocasión, por la importancia grandísima del hallazgo, hemos tenido que transigir. Y no nos gusta, no por cerrazón o prejuicios, si no porque no podemos controlar errores y fallos que puedan darse en la transcripción de los textos. De un texto religioso de autor desconocido encontrado en la parroquia de Santa Maló de Niruniá, les mostramos el extracto llamado 'El Jove Josué'. Disculpen las molestias.
'Varen deixar sól al jove Josué els seus pares i amics, donat que aquells anaven en processó camí de la Terra Promesa en el que diem l'Èxode amb una tasca darrera del pare Moisès proporcionant-li recolzament i consòl de manera entusiasta, però oblidant al seu pobre i petit fill Josué pel camí. El petit Josué va quedar perdut i va provar de trobar de nou la via per recuperar el grup del que s'havia apartat. Va seguir un camí que el va semblar especialment bonic i agradable de seguir, un camí que pujava cap a un cim petit des d'on podria veure els seus, un camí vorejat per flors que semblaven extranyes en aquell racó del desert. El jove Josué notava que els seus peus es tornaven lleugers i que feliç s'apropava al moment en que veuria de nou els seus.
Però, en arribar al cim d'aquella muntanyola, el va sorprendre una potent llum que sorgia d'un arbre. Era la Verge Maria, la mare de Déu, la que estava allà, en estat d'aparició. La Verge portava un mant blau preciós, i en els seus braços dormia plàcidament el nen Jesús. La Verge va cridar a Josué, i li va dir...
- Apropa't jovenet, sóc la teva Mare, què m'has de dir?
La sorpresa del jove Josué era gran, donat que ell no coneixia la existència de la Verge Maria i va suposar que l'aparició de aquella figura era obra del Dimoni.
- Sóc en Josué i busco els meus pares. No hauria vosté de molestar a un nen com jo, just i bó, que res de dolent ha fet al món. Deixi'm que trobi el meu camí.
La Verge Maria, amb un gest, va fer afluixar la brillantor que la rodejava i va mirar disimuladament al seu voltant. En un instant, la seva dolça i suau mirada, es va posar de nou sobre el jove Josué i amb un gest plè de pau i amor, va desaparèixer.
El jove Josué va trobar de nou el camí i no li va dir a ningú el que havia vist, no fos que encara rebés'.

No hay comentarios:

Publicar un comentario